Бабусині рецепти: "Гомбовці"

Бабусині рецепти: "Гомбовці"

Ингредиенты:

сир домашній 250 г.

крупа манна 5 ст. л.

яйце куряче 1-2 шт.

цукор 3 ст. л.

дрібка солі

крім того:

сухарі мелені 4-6 ст. л.

масло вершкове 1-2 ст. л.

цукор коричневий (за смаком)

кориця мелена

ягоди для декору

Приготування:

Свіжий домашній сир добре протирають через сито.

Додають до протертого сиру манну крупу, цукор, сіль та яйце.

Все добре перемішують, щоб не було грудок, і залишають на 15—20 хвилин.

Тим часом підготувати сухарі: розтопити на сковорідці вершкове масло, обсмажити в ньому до зо­лотистого кольору мелені сухарі. Зняти сковорідку з вогню і додати до сухарів цукор з корицею, перемішати, аромат неймовірний.

З підготовленої сиркової маси роблять кульки діаметром 4-5 см і варять в підсоленій воді, поки вони не піднімуться на поверхню води.

Зварені гомбовці вибирають шумівкою у друшляк, щоб стекла во­да, обкатують у підсмажених сухарях з корицею.

Перекласти сирні кульки на підігріту тарілку, полити сметаною, декорувати свіжими ягодами і подати сирні гомбовці по-закарпатськи до столу.