Бабусині рецепти: "Крученики м’ясні"

Бабусині рецепти: "Крученики м’ясні"

ІНГРЕДІЄНТИ:

М'ясо для відбивних 600-700 г

Шампіньони різані  500 г

Цибуля 1 шт.

Твердий сир 60 г

Часник 3-4 зубчики

Сметана 21%  150 г

Борошно 1 ч. л.

Масло  20 г

Рослинна олія 2-3 ст. л.

Сіль, перець за смаком

Зелень 1 пучок


ПРИГОТУВАННЯ:

Робимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см. Відбиваємо м'ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем.

Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. Охолодити.

Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити. На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні. Смажити до рум'яної скоринки.

Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин. На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.