Бабусині рецепти: "Меживо"

Бабусині рецепти: "Меживо"

Меживо – це традиційна українська страва, котра подібна до звичних нам рагу або кабачкової ікри. Його можуть готувати з таких продуктів, як буряк, кабачки, баклажани, помідори, гарбуз, обов’язково додають цибулю і моркву. Вживають меживо зазвичай холодним, адже чим довше воно настоїться, тим краще смакуватиме, адже овочі замаринуються у власному смаку і вберуть у себе особливості одне одного. Розглянемо простий та смачний рецепт межива з баклажанів:

На пів кіло баклажанів візьміть по 200г помідорів і ріпчастої цибулі, 2-3 ложки рослинної олії, 2 ложки оцту, 1 ложу цукру, сіль і мелений чорний перець за смаком.

Баклажани слід помити, нарізати тонкими кільцями, посолити і поперчити. Далі посмажити на олії до рум’яного кольору. Окремо посмажити цибулю. Потім викласти баклажани рівномірно в каструлю і посипати кожен ряд смаженою цибулею. Помідори трохи підсмажити, перетерти через сито, а у суміш цю додати оцет, цукор, спеції і залити таким соусом баклажани. Поставити каструлю на вогонь і тушкувати баклажани близько 15 хвилин.
Далі — залишити у каструлі холонути і поставити у холодне місце.