Бабусині страви: "Англійські булочки"

Бабусині страви: "Англійські булочки"

Ці булочки можна спробувати спекти разом з дітьми на вихідні. Готуються булочки швидко і виходять повітряними, смачними.

  • Інгредієнти:
    борошна — 1 / 4 чашки
    цукру — 1 / 2 чайної ложки
    солі — 3 / 4 чайної ложки
    дріжджів - 1 / 4 чайної ложки
    рослинного жиру — 1 ст. ложка
    молока або кефіру — 3 / 4 стакану

  • У мисці перемішати разом борошно, цукор, сіль і дріжджі. За допомогою електричного міксера змішати вершкове масло (або жир) і 3 / 4 склянки молока. Додати борошняну суміш і додатково 1 / 4 склянки молока при необхідності, щоб тісто вийшло м'яким і податливим.
    Посипати борошном робочу поверхню і замісити на ній тісто протягом 10 хвилин, або використовувати гак для тіста і перемішувати протягом 8 хвилин.
    Злегка змастити маслом миску і викласти тісто в миску. Накрити поверхню пластиковою плівкою і дати тісту піднятися протягом 60-90 хвилин, поки воно не подвоїться в розмірах. Коли тісто піднялося, розкачати його до товщини 3,5 см. За допомогою різака для печива або круглої форми вирізати булочки.
    Посипати лист для випічки кукурудзяною мукою і помістити на нього булочки, накрити поліетиленовою плівкою і дати піднятися протягом 60-90 хвилин.
    Розігріти сковороду на середньому вогні, а також розігріти духовку до 175 градусів. Додати в сковороду олію і змастити маслом деко. Викласти булочки на деко і запікати від 5 до 8 хвилин.
    Перевернути булочки і запікати з іншого боку від 5 до 8 хвилин. Викласти булочки в сковороду й запікати в духовці від 5 до 8 хвилин, щоб вони добре пропеклися в центрі.
    Охолодити булочки до кімнатної температури і подавати.