Родзинкою цього апельсинового кексу є те, що до його складу входить варений апельсин, який надає випічці особливої структури та смаку.
Інгредієнти:
Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 год. до м’якості.
Потім апельсин трошки остудити, розрізати і обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити.
Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.
До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинноі бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером.
До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.
До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером.
Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером.
Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
Після цього кекс вийняти з форми і охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою. Апельсиновий кекс готовий.