Бабусині страви: "Апельсиновий кекс"

Бабусині страви: "Апельсиновий кекс"

Родзинкою цього апельсинового кексу є те, що до його складу входить варений апельсин, який надає випічці особливої структури та смаку.
Інгредієнти:

  • апельсин - 1 шт. (250-300 г)
  • борошно - 200 г
  • вершкове масло - 200 г
  • цукор - 200 г
  • яйця - 3 шт
  • розпушувач тіста - 2 ч. л. без вершка
  • цукрова пудра для посипки

  • Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 год. до м’якості.
    Потім апельсин трошки остудити, розрізати і обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити.
    Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.
    До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинноі бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером.
    До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.
    До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером.
    Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером.
    Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
    Після цього кекс вийняти з форми і охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою. Апельсиновий кекс готовий.