Бабусині страви: "Апельсиновий сирник"

Бабусині страви: "Апельсиновий сирник"

Інгредієнти:

  • домашній сир:800-г
  • борошно:3-ст.л
  • цукор:6-8-ст.л
  • яйця:4-6-шт
  • ванільний цукор:10-г
  • розпушувач:1-ч.л
  • цедра апельсина:2-ч.л
  • Для апельсинового соусу:
  • вода(або апельсиновий свіжовитиснений сік:0,5-стак
  • цукор:0,5-стак
  • апельсинова цедра(1 апельсин)


  • Спосіб приготування:

    Сир розтерти з цукром. Якщо більше цукру покладете - буде солодшим. Але враховуйте, що соус дуже солодкий. Потім додати просіяне борошно (якщо додати забагато борошна - це вже буде не сирник, а сирний пиріг, смак сиру перебивається борошном). Додати яйця. Додати ванільний цукор та розпушувач. Додати цедру. Все ретельно розмішати чи вимісити в мисці руками. Форму змазати вершковим маслом та присипати борошном. Поставити у гарячу духовку на 30-60 хвилин. Залежно від вашої духовки. Перевіряти на готовність серединку - вона повинна пропектись, а сам сирник стане золотисто-коричневого кольору. Для соусу змішати воду з цукром і поставити на вогонь. Коли закипить, додати цедру і варити, зрідка помішуючи, поки цедра не стане прозорою. Готовий сирник полити соусом, а решта соусу перелити у соусниці та подавати до столу, коли сирник вистигне.