Бабусині страви: "Апельсиново-шоколадні цукерки"

Бабусині страви: "Апельсиново-шоколадні цукерки"

Інгредієнти:

  • Шоколад зі смаком апельсина в галетах 250гр. (Можна брати звичайний білий шоколад)
  • Сушені абрикоси 200 гр.
  • Мигдальні пелюстки 60 гр.
  • Очищені волоські горіхи 1 велика жменю (подрібнити)
  • Білий шоколад 50 гр

  • Спосіб приготування:

    На водяній бані розчинити апельсиновий шоколад.
    Якщо у вас шоколад одним великим шматком його варто подрібнити ножем або просто поламати руками на дрібні шматочки.
    Ставимо миску з шоколадом на каструлю з киплячою водою, дно миски не повинно торкатися води, як тільки шоколад почав плавитися вимикаємо вогонь і енергійно помішуємо до повного розчинення шоколадних галет.
    Знімаємо миску з вогня.

    Промиті і обсушені абрикоси довільно нарізаємо.
    Змішуємо мигдальні пелюстки, абрикоси та волоські горіхи з шоколадом.
    Даємо трохи охолонути масі і за допомогою двох чайних ложок формуючи цукерки.
    Викладаємо їх на деко, вистелений пекарської папером. Повинно вийти близько 26шт.

    Білий шоколад кладемо в пакет, поміщаємо пакет в миску з гарячою водою і розплавляємо, зрізаємо малесенький куточок і наносимо на застиглі цукерки візерунки, за своїм бажанням. Даємо повністю застигнути.
    Перекладаємо цукерки в красиву коробочку, все, наш подарунок готовий!