Бабусині страви: "Апетитна курочка"

Бабусині страви: "Апетитна курочка"

Інгредієнти:

  • ціла і підготовлена ​​курка вагою - 1.700 гр.
  • для маринаду:
  • 500 мл.води
  • 1/2 ч.л. чорного перцю горошком
  • 1 ст.л. натурального меду
  • 3 ст.л. солі
  • 3 лаврових листочка
  • 1 паличка кориці
  • 1 лимон розрізати на 4 частини
  • 1 цибулина розрізати на 4 частини
  • 4 великих зубки часнику, не чистити, а розчавити!
    2-3 ст.л. винного оцту
    500 мл.сільно газованої мінеральної, а краще содової води.
    для запікання:
    1-2 ст.л. гірчиці.
    2 ст.л. оливкової олії
    1 апельсин розрізати на 4 частини
    1 цибулина розрізати на 4 частини
    1 кисле зелене яблуко (видалити серцевину і розрізати на 4 частини)

  • Спосіб приготування:

    Не менш, ніж за 24 години до готування замаринувати курку.

    Маринад:
    Нагріти воду, додати мед, перець, сіль, корицю і лавровий лист, довести до кипіння, варити 3-4 хв., остудити.
    Додати цибулю, часник, оцет, лимон, перемішати.
    Потім додати мінеральну (содову) воду і залити маринадом курку, попередньо зламавши їй грудку (при запіканні не підгорає, та й спинка пропікається рівномірно!)
    Як це зробити правильно - покласти курку на стіл грудкою вниз, накрити долонею лівої руки і сильно придавити зверху долонею правої руки, якщо попросите допомоги чоловіка, прослідкуйте, щоб він зробив цю операцію без чоловічої старанності!
    Отже, накриваємо нашу курочку і поміщаємо в холодильник на 24 години.

    Дістаємо нашу ароматну красуню, злегка обтираємо паперовим рушником і змащуємо гірчицею!
    На дно вогнетривкої форми наливаємо трохи маринаду, додаємо олію і укладаємо курочку, а навколо неї яблука, апельсини і цибулю.
    накриваємо фольгою (якщо форма з кришкою, то взагалі краса) і ставимо в прогріту до 120 «С духовку (режим верх-низ) на три з половиною години!
    Через 3,5 години, знімаємо фольгу (кришку) поливаємо курочку соусом і збільшивши температуру духовки до 190 градусів запікаємо ще хвилин 30 до коричнево-золотистої скоринки!
    Соус, в якому запікалася курка, процідити, м'якоть яблука, апельсина і цибулю змішати в блендері і змішати з процідженим соусом.
    Сервірувати з вашим улюбленим гарніром і овочам.