Бабусині страви: "Айвове варення з апельсином і корицею"

Бабусині страви: "Айвове варення з апельсином і корицею"

Подаруйте собі та своїм рідним сонячний настрій! Приготуйте смачне та ароматне айвове варення з апельсином і корицею.

  • Інгредієнти:
    айва - 1 кг,
    цукор - 300 г,
    вода - 300 мл,
    апельсини - 1-2 шт.,
    кориця - 1 паличка,
    бадьян - 3-4 зірочки.

  • Спосіб приготування:
    Айву добре вимийте і протріть сухим рушником. Вичистіть серцевину. Поріжте айву тонкими скибочками і складіть в невелику каструлю. Засипте цукром і поставте на невеликий вогонь на півгодини. Періодично помішуйте дерев’яною ложкою.
    Серцевини айви залийте водою і доведіть до кипіння. Залиште на невеликому вогні на півгодини.
    Потім рідину процідіть через щільну тканину, серцевину ретельно відіжміть – в ній міститься пектин. Процідіть сік з пектином ще раз, додайте сік апельсина, паличку кориці, зірочки бадьяна і дайте покипіти на невеликому вогні близько 20 хвилин.
    Потім додайте сік до варення і прокип’ятіть разом на невеликому вогні ще 15 хвилин.
    Варення розлийте по стерилізованих баночках, попередньо діставши з нього корицю і бадьян. Закатайте стерилізованими кришками.
    Смачного!