Бабусині страви: "Азіатський кокосовий суп"

Бабусині страви: "Азіатський кокосовий суп"

Інгредієнти:

  • курячого бульйону - 1,5 л
  • куряча грудка без шкіри - 1 шт. (близько 300 грам)
  • суха лимонна трава (або 2 стебла свіжої або маринованої) - 20 г
  • кафрський лайм - 8 листів
  • сухого перцю чилі - 6 шт.
  • сухих грибів мун - 200 г
  • червона паста каррі - 2 столові ложки
  • кокосове молоко - 250 мл
  • цибулина – 1 шт.
  • рисова локшина - 300 г
  • часник - 2 зубчики, кокосова олія (можна замінити рослинною олією) - 1 столова ложка, свіжої кінзи - 1 пучок

  • Спосіб приготування:

    1) Вимийте і просушіть курячі грудки. Поріжте на шматочки.

    2) Покладіть курку, лимонну траву, листя лайма, перець в 3л каструлю. Залийте бульйоном і довести до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.

    3) В той же час помийте сухі гриби, помістіть їх в миску і залийте гарячою водою,щоб вони були повністю занурені у воду. Відставте на 15 хвилин.

    4) Процідіть гриби, дрібно наріжте, покладіть у бульйон і варіть все разом ще 15 хв.

    5) Приготуйте окремо рисову локшину з'являтимуться на упаковці.

    6) Очистіть і наріжте кубиками цибулю. Почистіть часник і поріжте дрібно кінзу.

    7) Розігрійте сковороду, додайте кокосове масло, лук і видавіть часник. Коли цибуля стане м'яким, додайте пасту каррі. Підсмажуйте протягом 2 хвилини постійно помішуючи. Додайте кокосове молоко, перемішайте і тушкуйте суміш протягом 2 хвилини.

    8) Коли ароматний бульйон буде готовий, вийміть листя лайма, лимонну траву і перець. Додайте кокосову зажарку. Варити все разом ще 2 хвилини. Вимкніть вогонь.

    9) Розподіліть рисову локшину по глибоких тарілках, залийте супом з куркою і грибами, посипте нарізаною кінзою. Подавайте в гарячому вигляді!