Бабусині страви: "Бігос"

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 шт.
  • квашена капуста - 500 г.
  • ковбаса (варена і копчена) - 300 г.
  • м'ясо - 500 г.
  • чорнослив - 1 склянка
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • помідори - 3 шт.
  • кріп - 2 склянки
  • оливкова олія - 1 ст. ложка
  • червоне сухе вино - 1 склянка
    лавровий лист - 1 шт.
    сіль і чорний мелений перець за смаком


  • Спосіб приготування:

    Цибулю поріжте. Капусту нашаткуйте. Моркву натріть на великій тертці. Квашену капусту промийте і відіжміть зайву рідину. Ковбаси, м'ясо і помідори поріжте. Чорнослив залийте окропом і залиште на 30 хвилин.

    У великій каструлі на олії підсмажте цибулю і свіжу капусту. Коли капуста буде наполовину готова, додайте квашену капусту, моркву, м'ясо і ковбаси, помідори, вино, лавровий лист, чорнослив, а також воду, в якій ви його замочували. Перемішайте.

    Суміш доведіть до кипіння на середньому вогні. Накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні протягом години, при необхідності доливаючи рідину.