Бабусині страви: "Бісквіт для торта на кефірі"

Бабусині страви: "Бісквіт для торта на кефірі"

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 1/4 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. солі
  • 200 г вершкового масла
  • 3 склянки цукру
  • 6 яєць
  • 1 ч.л. лимонного екстракту
  • 1 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру
  • 1 стакан кефіру

  • Приготування бісквіту на кефірі:

    Розігрійте духовку до 165 С. Змастіть маслом форму для випічки діаметром 22 або 25 см. Змішайте борошно, соду і сіль. Відкладіть.
    У великій мисці збийте масло з цукром до пишності. Вмішайте яйця по одному, ретельно збиваючи після додавання кожного. Вмішайте лимонну і ванільну есенцію. Акуратно вмішайте борошняну суміш поперемінно з кефіром. Вилийте тісто в підготовлену форму.
    Випікайте в попередньо розігрітій духовці 90 хвилин. Протягом години після випічки не відкривайте дверцята духовки. Коли бісквіт стане відділятися від країв форми - він готовий. Дайте охолонути у формі 10 хвилин, потім викладіть на решітку і дайте повністю охолонути. Бісквіт для торта на кефірі готовий.