Бабусині страви: "Банани в парижському кремі"

Бабусині страви: "Банани в парижському кремі"

Інгредієнти:

  • 400 мл вершків (30%)
  • 300 г шоколаду (60%)
  • 100 г масла
  • 100 г цукрової пудри
  • упаковка желатину в пластинах (20г.порошком)
  • 10-15 печива
  • 3 цілих банана

  • Спосіб приготування:

    На маленькому полум'ї нагріти вершки і поступово в них додати шоколад, поламаний на шматочки, цукрову пудру і масло, поварити до загустіння.
    Залишити на ніч у холодильнику.
    На наступний день збити масу (кімнатної температури) до піни.
    Желатин приготувати згідно інструкції на упаковці, замінивши воду молоком, ввести в піну.
    Форму викласти плівкою, щоб звисали краєчка.
    Приблизно 1/4 піни вилити в форум і добре постукати форму по столу, щоб в піні не залишалися бульбашки.
    Викласти печиво, трошки налити піни, наступним шаром розкласти розрізані навпіл банани (можна класти цілі), знову трошки налити піни.
    Повторити печиво і банани, вилити піну, що залишилася. Накрити поверхню плівкою, щоб не потемніла, залишити на ніч у холодильнику.