Бабусині страви: "Банановий кекс з чорницею і горіхами"

Бабусині страви: "Банановий кекс з чорницею і горіхами"

Інгредієнти:

  • соєве молоко - 100 мл
  • лимонний сік - 2 ст. ложки
  • банани (стиглі) - 3 шт
  • цукор - 0,5 склянки
  • борошно - 2 склянки
  • сіль - 1/4 ч. ложки
  • розпушувач - 1,5 ч. ложки
  • мускатний горіх - 1/3 ч. ложки
  • мигдаль - 0,5 склянки
  • чорниця - 1 склянка
  • мюслі - для посипання кексу

  • Спосіб приготування:

    У соєве молоко влийте лимонний сік.

    Стиглі банани очистіть і помніть виделкою. До бананового пюре додайте цукор, перемішайте, додайте суміш з соєвого молока і лимонного соку, перемішайте до однорідності.

    Окремо змішайте сухі інгредієнти (борошно, сіль, розпушувач і тертий мускатний горіх).

    У бананову масу всипте борошняну.

    Почистіть і обсмажте мигдаль. Додайте в тісто, перемішайте.

    Покладіть чорницю в тісто і акуратно перемішайте.

    У застелену папером для випічки форму викладіть тісто.

    Зверху посипте трішки розмоченими у воді мюслями.

    Випікайте кекс в розігрітій до 175-180 °С духовці до готовності.

    Готовому кексу дайте охолонути на решітці.

    Соєве молоко можна замінити звичайним молоком.