Бабусині страви: "Банановий рулет"

Бабусині страви: "Банановий рулет"

Інгредієнти:

  • білки: 4 шт
  • жовтки: 4 шт
  • цукор: 1 стак
  • борошно: 1 стак
  • вершкове масло
  • банани: 1,5 шт
  • молочний шоколад в плитці: 1 шт
  • сметана: 500 г
  • цукрова пудра
  • згущувач для сметани

  • Спосіб приготування:

    1. Білки збити з дрібкою солі та цукром до міцних піків.
    2. Продовжуючи збивати, додати по одному жовтки. Далі - додавати борошно маленькими порціями.

    3. Вистелити велике деко папером для випічки, змащеним вершковим маслом. Вилити туди тісто.
    4. Випікати 10-15 хвилин в духовці, розігіртій до 180 градусів.
    5. Гаряче тісто разом з папером згорнути в рулет і залишити вистигати.
    6. Збити сметану з пудрою та згущувачем.
    7. Охололий рулет розгорнути. Змазати кремом. Покласти на краєчок банани. Загорнути в рулет вже без паперу.
    8. Розтопити шоколад в мікрохвильовці протягом 30-40 секунд.
    9. Нанести молочний шоколад на рулет. Відправити його в холодильник наніч.