Бабусині страви: "Банановий спартак"

Бабусині страви: "Банановий спартак"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 100 мг молока
  • 100 г цукру
  • 2 ст.л. меду
  • 3 ч.л. какао порошку
  • 2 ч.л. соди, гашеного оцтом
  • 50 г масла або маргарину
  • 1 яйце
  • 2.5 склянки борошна
  • Крем:
  • 3 пачки жирної сметани
    цукрова пудра за смаком
    згущувач для сметани
    банани
    молочний шоколад


  • Спосіб приготування:

    Молоко, мед, цукор, гашену соду, какао, масло змішати, сильно нагріти в мікрохвильовій печі або на плиті (підуть бульбашки, наче закипає).
    Злегка збити віночком яйце, додати в тісто. Перемішуючи, поступово ввести борошно.
    Борошна може знадобитися більше або менше, при замішуванні врахуйте, що при охолодженні тісто загусає.
    Якщо борошна додасте більше ніж потрібно, розкочувати коржі буде складніше.
    Ділимо тісто на 8 частин і розгортаємо дуже тонкі коржі. Деко змащуємо маслом, переносимо коржі за допомогою качалки.

    Форму коржам надавати вже на листі, що б при переміщенні вони не деформувалися.
    Проколюємо коржі в декількох місцях виделкою і випікаємо 5 хвилин при 175 градусах в добре прогрітій духовці.
    Головне не перетримати коржі, тому що вони досить швидко пересушуються і згоряють.
    Для крему - збити сметану з цукровою пудрою та згущувачем. Перемазувати коржі кремом і перекладати кружальцями бананів.
    Коржі перекладати дуже обережно - вони дуже ламкі. Верх торту покрити розтопленим молочним шоколадом.
    Відправити торт в холодильник мінімум на годинку.