Бабусині страви: "Бананово-шоколадний торт"

Бабусині страви: "Бананово-шоколадний торт"

Інгредієнти:

  • яйця: 3 шт
  • цукор: 100 г
  • олія: 60 мл
  • розпушувач: 1 ч.л
  • какао: 1,5 ст.л
  • ванільні сирки: 3 шт
  • сметана: 3,5 ст.л
  • желатин: 2 ч.л
  • банани: 2 шт
  • лимон: 0,5 шт
  • шоколадна глазур: 1 пакетик, борошно: 200 г

  • Спосіб приготування:

    Змішати борошно, розпушувач і какао. Жовтки розтерти з 50 г цукру до білого кольору, влити олію і воду, перемішати і збити.
    Білки збити з цукром, що залишився, до міцних піків, викласти їх в жовткову масу, додати борошняну суміш і акуратно все перемішати.
    Випекти бісквіт при 180 градусах протягом 30 хвилин.

    Желатин замочити в 1 / 3 склянки води, підігріти до повного розчинення.
    Сирки збити зі сметаною і цукром (за смаком), влити в них розчинений желатин і перемішати.
    Банани нарізати кружечками. Вичавити сік з лимона, додати 1 ст. л. води і полити банани, добре їх перемішати.

    З бісквіта зрізати скоринку, викласти банани, на них викласти суфле, розрівняти і прибрати в холодильник.
    Приготувати глазур, остудити. Акуратно викласти глазур на суфле, поки воно ще повністю не застигло, зробити "мармуровий" малюнок і прибрати торт в холодильник до повного застигання.
    Збити трохи вершкового масла зі згущеним молоком. Кремом обмазати боки торта і обсипати кокосовою стружкою.
    Збирати торт треба в рознімної формі або, зробивши навколо бісквіту бортик з фольги.
    Бісквіт можна просочити яким-небудь сиропом для соковитості. А в суфле для аромату додати невеликий стаканчик йогурту зі смаком банана.