Бабусині страви: "Бануш з білими грибами та бринзою"

Бабусині страви: "Бануш з білими грибами та бринзою"

Інгредієнти:

  • 200 гр кукурудзяної крупи
  • 400 гр сметани
  • 200 мл молока
  • 500 гр білих грибів
  • 1 цибулина
  • чорний перець
  • сіль
  • 150 гр бринзи

  • Спосіб приготування:

    Гриби ретельно чистимо і миємо, нарізаємо на кубики. Складаємо їх в каструлю і заливаємо холодною підсоленою водою. Доводимо до кипіння, зливаємо воду. Потім повторно заливаємо гриби підсоленою водою, додаємо цибулину, чорний перець і варимо до повної готовності грибів. Це займає близько півтори години.
    Відвар зливаємо в окрему миску, цибулю викидаємо. Сметану змішуємо з половиною стакана відвару. Заливаємо сметаною суміш грибів, додаємо сіль та перець, ставимо на маленький вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 7 хвилин.
    В каструлю з товстим дном виливаємо сметану, молоко та сіль, розмішуємо і доводимо до кипіння. Починаємо додавати кукурудзяну крупу, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок.
    Доводимо кашу до кипіння і варимо постійно помішуючи, поки бануш не буде відставати від дна та стінок каструлі. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
    Бануш подаємо з грибним соусом та свіжою бринзою.