Бабусині страви: "Баранячі відбивні на кісточці в креольському стилі"

Бабусині страви: "Баранячі відбивні на кісточці в креольському стилі"

Інгредієнти:

  • Баранячі відбивні - 10шт
  • Олія оливкова - 4 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Для масла:
  • Масло вершкове - 150г
  • Цибуля ріпчаста - 1 малесенька цибулька
  • Часник - 2 зубчики
  • Гірчиця діжонська, краще із зернятками - 1 ч.л.
  • Перець білий горошком - 1 ч.л.
  • Перець чорний горошком - 1 ч.л.
  • Перець каєньський мелений - 1 ч.л.
    Чебрець сухий - ½ ч.л.
    Майоран сухий - ½ ч.л.
    Зіра на кінчику ножа, за бажанням*
    Для гарніру:
    Баклажан
    Цукіні
    Перець болгарський
    Олія оливкова
    Часник за бажанням
    Сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цибулю і часник дрібно нарубати. В ступці розтовкти обидва перцю, додати цибулю і часник, розтерти до стану пасти, додати майоран, чебрець, гірчицю, каєньський перець і зіру, якщо любите її (можна не додавати), ретельно перемішати. Відкласти третину суміші, а інші 2/3 перемішати з розм'якшеним вершковим маслом. Викласти на шматок харчової плівки, згорнути ковбаскою і прибрати на холод застигати. Баранячі відбивні зачистити, можна злегка відбити. В відкладену суміш прянощів влити оливкову олію, обмазати отриманою пастою відбивні і прибрати на холод на пару-трійку годин. Поки м'ясо маринувалося, на гарнір пропонуємо подати овочі. Баклажан, перець і цукіні порізати довільно. Баклажан і цукіні на 20 хвилин опустити в підсолену воду (таким способом ми надалі не дамо овочам вбирати олію, як губки). Потім, видавивши зубчик часнику, а можна і без нього, додавши оливкова олію і поперчивши (не солити!), помаринуємо овочі півгодинки і обсмажимо на сковороді гриль, до подачі накрити їх фольгою і зберігати теплими. Розігріти духовку до 200 градусів, викласти відбивні на деко і запікати до бажаного ступеня прожарки, перевернувши один раз.Перед подачею м'ясо і овочі присолити за смаком. Масло порізати шайбочками. Подавати м'ясо з овочами та кружальцями ароматного масла.