Бабусині страви: "Бельгійський домашній суп"

Бабусині страви: "Бельгійський домашній суп"

Інгредієнти:

  • с/к грудинка з реберцями 350-400 г
  • картопля 4 шт. 250 г
  • цибуля порей (біла частина) 200 г
  • морква 1-2 шт. 150 г
  • горошок 150 г
  • вершки 10% 150 мл
  • зелень петрушки
  • сіль
  • перець

  • Спосіб приготування:

    Грудинку разом зі шкірою ретельно вимити і поставити варитися на 20 хв.
    В цей час чистимо й ріжемо кубиками картоплю, моркву, цибулю-порей. Стручки горошку нарізати навскоси невеликими шматочками.

    До грудинки в каструлю додаємо моркву, потім картоплю і порей, варити 10 хв.

    Грудинку вийняти, шкіру видалити, а м'ясо нарізати кубиками і знову відправити в суп.
    Коли картопля буде готова, всипаємо стручки, варимо 2-3 хв.
    Вливаємо вершки, доводимо до кипіння, солимо, перчимо по-смаку.
    У готовий суп додаємо подрібнену зелень і відразу подаємо.