Бабусині страви: "Берлінський соус"

Бабусині страви: "Берлінський соус"

Інгредієнти:

  • сметана (або 150 г сметани і 150 г йогурту або вершків) - 300 г
  • олія - ​​2-3 ст. л.
  • сік лимонний - 1 ч. л.
  • сіль
  • перець чорний (мелений)
  • цукор
  • зелень (петрушки й кропу)
  • цибуля зелена
  • шпинат
  • салат
  • м'ята
    базилік (свіжий)
    часник (за бажанням) - 1 зуб.

  • Спосіб приготування:

    У блендер помістити всі ваші улюблені трави, з перерахованих в інгредієнтах і зелену цибулю. Так, щоб по вазі їх було близько 150-200 р. Додати часник (хто любить), рослинну олію, сік лимона (за смаком), сіль, цукор, перець і добре подрібнити. Отриману суміш трав з'єднати зі сметаною. Вийде соус красивого смарагдового кольору. Ним можна заправляти будь-які салати чи просто мазати на хліб.