Бабусині страви: "Бограч по-закарпатськи"

Бабусині страви: "Бограч по-закарпатськи"

Густий суп-гуляш, в якому багато м'яса, безсумнівно сподобається чоловікам.
Інгредієнти:

  • Сало копчене - 100-150 г
  • М'ясо - 1 кілограм (яловичина, свинина або баранина)
  • Картопля - 700 г
  • 2 цибулини
  • Морква - 2-3 шт
  • Перець солодкий - 2 шт
  • Томатна паста - 3-4 ст. л
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Гострий мелений перець - 1 щіпка
  • Сухі приправи для гуляшу - 2-3 щіпок
  • Сіль за смаком
    Зелень
    Паприка солодка - 1,5 ч.л

  • Приготування:

    1. Сало нарізаємо кубиками і топимо в гарячому котлі.

    2. М'ясо для бограчу вибираємо без кісток, але з сухожиллями. Для цього підійде лопатка або гомілка. Нарізаємо м'ясо шматочками середньої величини і кидаємо в котел. Весь час помішувати, щоб м'ясо не приставало до стінок казанка.

    3. Чистимо цибулю та нарізаємо кільцями або півкільцями. коли з м'яса випарується весь сік, додаємо до нього цибулю.

    4. Чистимо моркву і натираємо на тертці. Додаємо в казан. Смажимо до м'якості.

    5. Чистимо часник і солодкий перець, нарізаємо. Додаємо до м'яса солодку паприку і через хвилинку солодкий і гострий перець, часник, томат, спеції. Перемішуємо і доливаємо водою, щоб вона злегка покрила м'ясо. Тепер додаємо сіль, знову перемішуємо і тушкуємо практично до готовності.

    6. Чистимо картоплю і нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо до м'яса.

    7. Пробуємо на смак підливу, досолюємо, якщо потрібно. Додаємо нарізану зелень і дотушковуваємо до готовності. Потім даємо настоятися хвилин 15 і кличемо компанію до столу.