Бабусині страви: "Брауні з коньяком і горіхами"

Бабусині страви: "Брауні з коньяком і горіхами"

Брауні – відомий американський десерт з дуже насиченим шоколадним смаком, що традиційно подається у вигляді пласких невеликих квадратиків. Особливістю такої випічки є м’яка волога серединка. Тому дуже важливо не перетримати брауні у духовці
Інгредієнти:

  • яйця - 3 шт.
  • цукор - 150 г
  • вершкове масло - 130 г
  • борошно - 130 г
  • какао-порошок - 20 г
  • шококлад - 150 г (у мене 100 г молочного і 50 г чорного)
  • горіхи (в мене мигдаль) - 150-200 г
  • коньяк - 4 ст. л.
  • ванільний цукор - 2 ч. л.

  • Просіяти борошно з какао.
    Горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці або підсушити в духовці.
    Шоколад з маслом розтопити на водяній бані.
    Розтоплений шоколад трохи охолодити і додати до нього горіхи та коньяк. Перемішати.
    В окремій посудині виделкою перемішати (але не збивати) яйця з цукром та ванільним цукром до однорідного стану.
    Потім яйця додати до шоколадно-горіхової суміші. Перемішати.
    Слідом додати просіяне борошно з какао (краще додавати частинами) і ретельно перемішати ложкою. В результаті маємо отримати в’язке тісто, як на фото.
    Форму застелити пергаментним папером, папір змастити вершковим маслом. У форму вилити шоколадне тісто.
    Виливаємо шоколадну масу у форму.
    Випікати брауні у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 20-25 хв. Потім випічку слід охолодити, порізати на невеликі квадратики і подавати до столу. Брауні з коньяком і горіхами готове.