Бабусині страви: "Булочки - косички з сирно-дріжджового тіста в мультиварці"

Бабусині страви: "Булочки - косички з сирно-дріжджового тіста в мультиварці"

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки молока
  • 600 грам борошна
  • 3 курячих яйця
  • 1 пакетік сухих дріжджів
  • 200 грам сиру
  • 0,5 склянки цукру
  • 80 грам розтопленого вершкового масла
  • 1 пакетік ваніліну
  • Щіпка солі

  • Спосіб приготування:

    Розводимо дріжджі в теплому молоці з ложкою цукру і ложкою борошна, залишаємо їх на 15 хвилин.
    Тепер розтираємо виделкою сир, додаємо до нього два курячі яйця, цукор, сіль, розтоплене вершкове масло і ванілін. Вливаємо до них дріжджі, ретельно все перемішуємо.

    Потім вводимо в отриману масу поступово борошно, замішуємо еластичне тісто, накриваємо його рушником, ставимо на півтори години в тепле місце.
    Після цього формуємо булочки у вигляді кісок з тісту, що підійшло. Для цього беремо невеликий шматочок тіста, розгортаємо джгутики, плетемо з них кіски.
    Змащуємо маслом деко, викладаємо на нього готові булочки. Даємо їм піднятися 20 хвилин.
    Збиваємо куряче яйце, змащуємо їм булочки, ставимо їх у розігріту до 180оС духовку. Випікаємо булочки до золотистої скоринки.