Бабусині страви: "Булочки з родзинками"

Бабусині страви: "Булочки з родзинками"

Інгредієнти:

  • дріжджі: 50 г (або 1 ст.л. сухих)
  • сироватка: 1 стак
  • цукор: 4 ст.л
  • маргарин: 50 г
  • яйця: 2 шт
  • борошно: 4 стак (можливо трохи більше)
  • родзинки (можна згущене молоко, повидло або фрукти)

  • Спосіб приготування:

    В 0,5 стакана теплої сироватки розвести 1 ст.л. цукру і дріжджів, дати підійти 10-15 хвилин. В розмякшений мрагарин додати яйця, решту сироватки і цукру, борошно - замісити тісто. Дати йому підійти 30-50 хвилин. Розділити тісто на три частини. Розкачати кожну в пласт 3 мм, рівномірно насипати родзинок. Скрутити в рулет. Нарізати з нього кружальця довжиною 2-4 см. Кожен шматочок знизу защипати і викласти у силикінові формочки для кексів. Дати підійти. Випікати протягом 15-20 хв в розігрітій духовці до 180-200 градусів. Коли булочки спечуться - можна збризнути їх водою і посипати цукровою пудрою.