Бабусині страви: "Булочки"

Бабусині страви: "Булочки"

Булочка з кремом - це як торт, тільки швидше і у більшій кількості! Спробуйте ось цей чудовий рецепт та здивуйте своїх рідних смачною випічкою!

  • Інгредієнти:
    Для тіста (16 булочок):
    борошно:3-стак;
    молоко:150-мл;
    цукор:4-ст.л;
    яйця:1-шт;
    вода:50-мл;
    вершкове масло:40-г;
    дріжджі:20-г;
    цедра лимона:1-ч.л;
    сіль:0,3-ч.л;
    ванілін
    Для крема:
    молоко:350-мл;
    цукор:4-ст.л;
    крохмаль:2-ст.л;
    жовтки:2-шт;
    вершкове масло:40-г;
    лимонний сік:1-ст.л;
    цедра лимона:1-ч.л;
    ванілін
    Для булочок:
    жовтки для змащування;
    цукрова пудра для посипання

  • Спосіб приготування:

    1. Для тіста дріжджі ровести в теплій воді. Змішати борошно, сіль, ванілін і цукор. Яйця збити виделкою і зєднати з молоком.
    2. В сухі інгредієнти поступово ввести розведені дріжджі і збите яйце. Замісити тісто, додати розтоплене вершкове масло та терту цедру.
    3. Вимісити тісто, перекласти в миску, накрити рушником та поставити в тепле місце на пів години.
    4. Підійшовше тісто обмяти, розділити на 16 частин.
    5. Кожну частину розкачати овалом, довжиною в 15 см.
    6. На краєчок покласти крем.
    7. Закрити його тістом і зєднати краєчка.
    8. Іншу частину тіста розрізати на 18 полосочок.
    9. Обвернути їх навколо булочки. Те ж саме проробити з рештою тіста і крему. Булочки покласти на деко, змащене рослинною олією.
    10. Змазати жовтком, поставити в тепло на 30 хв.
    11. Випікати при 160-180 градусів 15-20 хвилин. Вистигші булочки посипати цукровою пудрою.
    12. Крем: крохмаль розвести в молоці, додати жовтки, цукор, ванілін, терту цедру лимона та поставити на невеликий вогонь. Варити до загустіння, постійно помішуючи. Остудити. Додати вершкове масло, сік лимона і збити.