Бабусині страви: "Буряковий суп-пюре"

Бабусині страви: "Буряковий суп-пюре"

Інгредієнти:

  • буряк (сирий) - 500 г
  • картопля - 4 шт
  • цибуля (червона) - 1 шт
  • овочевий бульйон - 1 л
  • червоний винний оцет - 1 ст. ложка
  • вершки (10-15% жирності) - 200 мл
  • чорний мелений перець - 0,5 ч. ложки
  • мелена паприка - 0,5 ч. ложки
  • сушений базилік - 0,5 ч. ложки
  • сіль - 1 ч. ложка
  • сметана - для подачі

  • Спосіб приготування:

    Буряк очистіть і наріжте невеликими кубиками. У каструлі закип’ятіть бульйон, додайте в нього буряк, влийте оцет і варіть на маленькому вогні 40 хвилин.

    Картоплю і цибулю очистіть і наріжте кубиками. Додайте їх до буряка і варіть, поки всі овочі не стануть м’якими.

    Збийте суп блендером. Додайте вершки і всі прянощі, доведіть до кипіння. Подавайте суп зі сметаною.