Бабусині страви: "Бутербродні тортики"

Бабусині страви: "Бутербродні тортики"

Інгредієнти:

  • Житній і пшеничний хліб - по 4 прямокутні скибочки кожного хліба
  • Шинка - 100г.
  • Варений яєчний жовток - 2 шт.
  • Твердий сир - 100г.
  • Вершкове масло - 50г.
  • Майонез - ½ склянки
  • Червоний перець - ½ від стручка
  • Кріп
  • Петрушка

  • Спосіб приготування:

    Хліб повинен бути прямокутним. Зрізати кірки по краях.
    Шинку нарізати дуже дрібними кубиками. Варені жовтки натерти на дрібній тертці.
    Розм'якшене вершкове масло нарізати невеликими шматочками і змішати половину масла з натертим жовтком, а іншу половину з нарізаною шинкою.
    Кріп і петрушку вимити, обсушити і дрібно нарубати. Рубану зелень (4 ст. ложки) змішати з 1 ст. ложкою майонезу.
    На 2 скибочки чорного хліба намазати суміш з жовтком, на решту 2 скибочки - м'ясну суміш. 2 скибочки білого хліба намазати зеленню.
    З підготовлених скибочок хліба скласти 2 тортика в наступному порядку: чорний хліб з шинкою, білий хліб із зеленню, чорний хліб з жовтком, білий хліб. Верх і боки змастити майонезом. Верх посипати нарізаним солодким перцем, боки - тертим сиром. Помістити приготовані тортики в холодильник на 30 хвилин. Перед подачею розрізати кожен тортик навпіл.