Бабусині страви: "Чілі кон карне"

Бабусині страви: "Чілі кон карне"

Страва для поціновувачів гострої і ароматної мексиканської кухні.
Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г
  • помідори у власному соці - 500 г чи свіжі - 600 г
  • темна консервована квасоля - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • часник - 2 зубчики
  • болгарський перець - 200 г
  • перець чілі - 1-2 шт
  • спеції: червоний пекучий мелений перець, орегано, зіра - по одній ч. л. або за смаком
  • рослинна олія для смаження
  • сіль, цукор за смаком

  • Цибулю очистити і порізати кубиками.
    Перець чілі, очищений від насіння і часник подрібнити ножем.
    Болгарський перець очистити від плодоніжки, насіння і порізати короткою соломкою.
    М’ясо очистити від плівок і нарізати невеликими кубиками або пропустити через м’ясорубку.
    Цибулю та часник трошки обсмажити до прозорого стану.
    Потім викласти м’ясо і смажити на великому вогні, час від часу помішуючи, приблизно 15 хв.
    До обсмаженого м’яса додати болгарський перець, перець чілі і спеції (орегано, зіра, гострий перець). Посолити, перемішати і смажити 5 хв.
    Після цього додати подрібнені помідори (без шкірки) і, щоб зробити страву рідшою, трохи води (я додала 100 мл). Накрити кришкою і тушкувати на малому вогні приблизно 40 хв. (до м’якості м’яса).
    Страву при потребі досолити, додати дрібку цукру, квасолю (без рідини), перемішати і тушкувати все разом ще 5-10 хв.
    До страви додати порізану зелень петрушки і відставити з вогню. Чілі кон карне готове.