Бабусині страви: "Чізкейк "Три смаки" - Шоколад, ваніль, вишня"

Бабусині страви: "Чізкейк "Три смаки" - Шоколад, ваніль, вишня"

Інгредієнти:

  • Вершковий сир - 400 гр
  • Яйця великі - 3 шт.
  • Цукор - 130 гр.
  • Сметана 26% - 230 гр.
  • Крохмаль - 25 гр.
  • Ванілін (краще 1 ванільна паличка) - щіпка
  • Шоколад гіркий - 50 гр.
  • Вишня - 150 гр.
  • Цукор для вишні - 2 ст.л.
  • Молоко 3,5% для шоколаду - 3 ст.л.
  • Для основи-коржа:
    Печиво - 100 гр.
    Масло вершкове - 30 гр.
    Для прикраси:
    Печиво савоярді - 100 гр.
    Шоколад гіркий - 30 гр.
    Форма - діаметр 16 см

  • Спосіб приготування:

    1.Готуємо основу для чизу. Для цього беремо 100 гр. печеньки і 30 гр розтопленого масла. Печиво подрібнюємо в крихту. Змішуємо подрібнене печиво з розтопленим маслом і викладаємо наші масні крихти на дно форми. Утрамбовуємо. Відправляємо в холодильник.

    2.Форму діаметром 16 см попередньо викласти фольгою і потім - основу з печива.
    3.Інградієнти для чізкейку: Сир, яйця, крохмаль, цукор, сметана 26%. Продукти кімнатної температури.
    4.Сир змішати з цукром на низьких оборотах міксером.
    5.Добавіть сметану. Вимішати добре. Нічого не збиваємо.
    6.Додати крохмаль. Знову гарненько вимішати.

    7.Додати по одному всі яйця, після кожного додавання гарненько вимішуємо, потім тільки додаємо наступне. Все остаточно вимішати, повинна вийде прекрасна вершкова маса. Спочатку відправляємо її в холодильник.
    8.Готуємо «додатки» до чізу. Вишня заморожена, гіркий шоколад і ванілін.
    9.Вишню → в каструльку → на вогонь → додати 2 ст.л. цукру → дочекатися розчинення цукру → зняти з вогню → викласти в блендер → подрібнити → протерти через сито.
    Шоколад поламати на дрібні шматочки і змішати з 3 ст.л. гарячого молока → вимішати гарненько.

    10.Розділити вершкову масу для чизу на 3 рівні частини приблизно по 280 гр. кожна.
    11.Змішати шоколад з першою частиною вершковою маси. Ретельно вимішати.
    12.Дістати форму з основою для чизу з холодильника і акуратно вилити шоколадно-вершкову масу на корж. Поставити в морозилку на 10 хвилин.
    13.Змішати вишневе пюре з другою частиною вершковою маси.
    14.Дістати форму з морозильника, акуратно, не поспішаючи викласти вишневу масу поверх шоколадною. Нікуди не поспішаємо, а по-тихеньку викладаємо всю вишневу смакоту. Форму відправляємо знову в морозильник на 10 хвилин.

    15.В третю частину вершкової маси додаємо дрібку ваніліну (багато не сипати! А то буде гірчити). В черговий раз дістаємо нашу форму і викладаємо нашу ванільну масу. Розрівнюємо.
    І ще. Слідкуйте приблизно за шарами. Вони повинні бути рівними. Можна навіть зважувати, скільки викладаєте.

    16. Все. Форму відразу зверху закриваємо фольгою, обв'язуємо ниткою.
    17. Ставимо в духовку на 1.5 години. Іноді підходимо, поглядаємо.
    Після закінчення часу дістаємо нашу форму з духовки, остуджуємо, і в холодильник на ніч або на годинки так 4.
    18. Вранці дістаємо чіз, витягуємо з форми, «роздягаємо» (фольгу видаляємо)

    19. Прикрашаємо паличками савоярді. У нас чіз маленький, тому палички розрізати на половинки, змащувала з одного боку НЕ кислою сметанкою і приклеювала до бочок чизу. Зверху прикрасити розтопленим шоколадом з корнетика.