Бабусині страви: "Червона квасоля в томатному соусі"

Бабусині страви: "Червона квасоля в томатному соусі"

Інгредієнти:

  • концсервована червона квасоля у власному соку - 2 банки
  • помідори - 4 шт.
  • цибуля - 2 шт.
  • часник - 2-3 зубці
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • томатна паста - 2 ст. л.
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • кмин, коріандр, орегано, сіль, чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Цибулю та часник почистити, помити і дрібно порізати. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Додати до олії по дрібці кмину, коріандру та орегано, а через хвилину – часник з цибулею. Пасерувати протягом кількох хвилин.

    2. Помідори помити та обдати кип’ятком. Зняти з них шкірку та подрібнити блендером до однорідної консистенції пюре. Квасолю відкинути на друшляк і дати рідині стекти.

    3. Додати помідори і томатну пасту в сковороду з цибулею і часником. Довести суміш до кипіння, посолити і поперчити за смаком. Додати квасолю і тушкувати в томатному соусі протягом 10 хвилин.

    4. Петрушку помити, обсушити та дрібно нарізати. Подавати до столу гарячою, посипавши зеленню петрушки.