Бабусині страви: "Чорничні кекси"

Бабусині страви: "Чорничні кекси"

Інгредієнти:

  • 225 гр. борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2 великих яйця
  • 50 гр. розтопленого масла
  • 175 мл нежирного молока
  • 100 мл меду
  • 140 гр. журавлини
  • 50 гр. чорниці
  • 50 гр. родзинок
  • 50 гр. кураги

  • Спосіб приготування:

    Розігріваємо духовку до 180С. Формочки для кексів злегка змащуємо олією. Просіюємо борошно та розпушувач в миску. В іншій мисці збиваємо два великих яйця та змішуємо з ними розтоплене масло, молоко та мед. До суміші додаємо журавлину (обов’язково висушену), свіжу чорницю, родзинки та подрібнену курагу. Усе це ретельно змішуємо з борошном та розпушувачем. Беремо наші формочки та розливаємо туди наші майбутні кексики. Випікаємо в духовці біля 20-25 хвилин до повної готовності. Це ми легко помітимо, коли наші кекси виростуть та покриються золотою скоринкою. Перед подачою на стіл обов’язково посипаємо пудрою або поливаємо розтопленим шоколадом.