Інгредієнти:
сіль (якщо сир не солоний)
Спосіб приготування:
Тісто дуже приємне і на дотик, і для розкочування. Тому всі непрості, на перший погляд, махінації того варті.
Шматочки масла розтопіть разом з водою і доведіть до кипіння.
У велику миску просійте борошно з сіллю і зробіть поглиблення. У нього влийте масло. Замісити тісто. Якщо рукам гаряче, спочатку помішати можна дерев'яною ложкою.
Для начинки розтопіть масло в сотейнику, там же стушкуйте лук, поки він не стане м'яким і не віддасть достатньо рідини (близько 10 хвилин на повільному вогні). Перекладіть в холодний посуд і остудіть.
У великий посуд потріть сир. Додайте яйця, вершки і перемішайте.
Дві третини тіста розкачайте так, щоб вдалося вистелити форму і трохи спустити з бортиків. Товщина приблизно 0.5см. Викладіть начинку і вирівняйте поверхню.
Решту третину тесту розкачати в прямокутник, накриємо начинку і завернемо краєчки тіста всередину.
Розігрійте духовку до 180. Змастіть всю поверхню пирога жовтком і відправте випікатися 50 хвилин. Ще хвилин 10 його можна потримати в вимкненій духовці.