Бабусині страви: "Цукрове печиво"

Бабусині страви: "Цукрове печиво"

Інгредієнти:

  • борошно - 0,5 кг
  • тепла водичка- 280 мл
  • дріжджі - 20 г
  • цукор - 2 ст.л.
  • сіль - 1 ч.л.
  • масло вершкове - 200 г
  • цукор для посипки - 1 стакан

  • Приготування:

    1. Дріжджі розтираємо у 5 ложках теплої води разом з цукром та сіллю.
    2. Просіюємо борошно і додаємо дріжджовий розчин. Замішуємо тісто, додаючи решту води. Тісто повинно вийти м'яке, еластичне. Скочуємо його у шар та залишаємо у теплому місці на годину.
    3. Додаємо до тіста масло кімнатної температури. Гарно вимушуємо. Воно вийде повітряним і ніжним. Залишаємо у теплому місці на 1 годину.
    4. З тіста закручуємо палички та з'єднуємо їх кінці злегка у формі крапельки. Діаметр - 1 см, Довжина - 10 см. Вмочаємо з двох сторін у цукрову пудру.
    5. Випікаємо 20 хвилин до золотистої скоринки на фользі при 180 градусах.