Бабусині страви: "Деруни з сиром"

Бабусині страви: "Деруни з сиром"

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • цибуля - 200 г
  • яйця - 3 шт.
  • часник - 3 зубчики
  • борошно - 2 ст. л. (з вершком)
  • сметана - 3 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець
  • олія для смаження
  • сир кисломолочний - 250 г
  • зелень кропу - півпучка

  • Готуємо начинку. Зелень кропу дрібно посікти ножем.
    Сир викласти в посудину, додати сметану і розім’яти виделкою, потім додати яйце, посолити, поперчити і ретельно перемішати.
    До сиру вичавити часник і додати зелень кропу.
    Все перемішати. Начинка готова.
    Готуємо картопляне “тісто”. Картоплю і цибулю очистити від шкірки. Спочатку на дрібній терці (тій, що без зубчиків) натерти цибулю та часник.
    Потім натерти картоплю (картоплю я тру на дрібній терці з зубчиками), періодично перемішуючи її з цибулею – сік цибулі не дасть картоплі швидко потемніти.
    До картопляної маси додати яйця, борошно, сметану, сіль та перець і добре перемішати.
    У сковороді розігріти олію. Столовою ложкою набирати картопляну масу і викласти на сковорідку круглі тоненькі оладки. На оладки викласти сирну начинку і злегка її розрівняти (як на фото).
    Сирну начинку рівномірно “прикрити” картопляною масою (приблизно пів столової ложки на оладку). Смажити деруни слід на середньому вогні.
    Коли нижня сторона добре підрум’яниться, – деруни перевернути і так само підрум’янити їх з іншого боку. Подавати деруни теплими зі сметаною. Деруни з сиром готові.