Бабусині страви: "Дикий рис з морквою та цибулею"

Бабусині страви: "Дикий рис з морквою та цибулею"

Інгредієнти:

  • дикий рис - 1 стакан
  • вода
  • сіль
  • морква - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • олія для смаження

  • Спосіб приготування:

    1. Рис промиваємо тричі у теплій воді і один раз у гарячій.

    2. Заливаємо рис водою (1 частина каструлі- рис, дві третіх - вода). Солимо та закриваємо кришкою. Ставимо на великий вогонь.

    3. Коли закипить - ставимо вогонь на мінімум. Кришку не відкриваємо, поки рис не буде готовий. Варимо до випаровування води.

    4. Цибулю мілко ріжемо, моркву тремо на тертці. Підсмажуємо на олії цибулю, поки не стане золотистою, додаємо моркву, тушкуємо до готовності моркви.

    5. Додаємо моркву та цибулю до готового рису, перемішуємо ретельно. Залишаємо на 5 хвилин під кришкою, щоб просочились ароматами одне одного.

    Подаємо з салатом зі свіжих овочів.