Бабусині страви: "Домашній йогурт"

Бабусині страви: "Домашній йогурт"

Інгредієнти:

  • натуральний йогурт (без добавок) - 100 г
  • молоко (3,5 % жирності, з коротким терміном зберігання) - 1 л

  • Спосіб приготування:

    Молоко налийте в каструлю, періодично помішуючи, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Остудіть молоко до температури 30 °С (молоко повинне бути теплим, але не гарячим).

    В окремій мисці з’єднайте йогурт і 5 ст. ложок теплого молока, перемішайте.

    У тепле молоко влийте суміш з йогурту з молоком, перемішайте.

    У глибоку форму для запікання помістіть кілька чистих, сухих порційних формочок (можна використовувати маленькі баночки від дитячого харчування або дві 0,5-літрових скляних банки). Влийте у форму теплу воду, щоб вода доходила приблизно до половини висоти формочок (воду вливайте акуратно, щоб вона не потрапила у формочки).

    Молочно-йогуртову суміш розлийте по формах. Форму накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце (можна в злегка нагріту духовку) на 4-5 годин.

    Готовий йогурт поставте в холодильник.

    У йогурт, за смаком, можна додати трохи цукру і свіжих (або розморожених) ягід або фруктів. За бажанням, можна приготувати не солодкий йогурт, змішавши його з дрібкою солі, порізаним часником і зеленню.