Бабусині страви: "Домашня буженина"

Бабусині страви: "Домашня буженина"

Буженина - страва, яку прийнято відносити до давньослов'янської кухні, але і в інших країнах є дуже схожі аналоги запеченого м'яса. Ароматна, пряна буженина - мабуть, найпривабливіше серед м'ясних страв. Погодьтеся, на святковому застіллі рука сама так і тягнеться за апетитною скибочкою.
Інгредієнти:

  • Свинина 900 г
  • Сіль 3 ч. л.
  • Часник 2 зубці
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Вода 1 л
  • Чорний перець (мелений) 1 щіпка
  • Паприка 1 щіпка
  • Перець чилі 1 щіпка

  • Цікаво, що спочатку буженину готували з ведмедини, але незабаром цю назву стали використовувати для запеченої задньої частини свинячої туші.
    Приготувати буженину вдома дуже легко: крок за кроком дотримуйтесь рецепту - вийде м'який і соковитий шматочок м'яса.

    1. Закип'ятіть воду, додайте 2 ч. л. солі, часник і лавровий ліст.

    2. Залийте маринадом м'ясо, накрийте і відправте в холодильник на 6-8 годин.

    3. Витягніть м'ясо з маринаду, обсушіть, ще раз посоліть, натріть сумішшю з паприки, чорного і гострого перцю.

    4. Часник наріжте пластинами.

    5. На шматку м'яса зробіть кілька надрізів, вкладіть в кожен по смужці часнику.

    6. Помістіть м'ясо в рукав для запікання і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.

    7. Через 60 хвилин розірвіть рукав для того, щоб буженина підрум'янилася, дайте страві запектися ще протягом 10-15 хвилин.

    Домашня буженина замінить будь-які ковбасні вироби і відмінно підійде для приготування ранкового бутерброду.