Бабусині страви: "Домашня гірчиця"

Бабусині страви: "Домашня гірчиця"

Інгредієнти:

  • суха гірчиця - 280 г,
  • рослинна олія - 100 мл,
  • оцет (9 %) - 1 склянка
  • цукор - 5 ст. ложок
  • вода (для заварювання гірчиці) - 175 мл,
  • вода (для приготування маринаду) - 175 мл
  • запашний перець, кориця, гвоздика, гіркий перець - за смаком,
  • лавровий лист - 1 шт.

  • Спосіб приготування:

    Приготуйте маринад. У воду покладіть спеції, доведіть до кипіння, варіть 5-8 хвилин. Охолодіть, додайте оцет.

    Гірчицю просійте через сито і, помішуючи, залийте окропом, залиште на 10-12 годин в темному прохолодному місці.

    З гірчиці злийте воду, перемішайте, додайте рослинне масло (у декілька прийомів), цукровий пісок, змішаний з маринад, перемішайте до отримання однорідної маси.

    Гірчицю перекладіть в керамічний, емальований або скляний посуд, накрийте кришкою і витримуйте 24 години.

    Готову гірчицю зберігайте в посуді з щільно закритою кришкою в темному прохолодному місці.