Бабусині страви: "Домашня халва з горішками"

Бабусині страви: "Домашня халва з горішками"

Інгредієнти:

  • 2 ст. очищених насіння соняшнику
  • 1 ст. борошна
  • ½ ст. цукру
  • ½ ст. води
  • 50 г соняшникової олії
  • 1 ст. л. арахісу або будь-яких інших горіхів
  • 1 ст. л. гарбузового насіння
  • ванілін на кінчику ножа - за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Насіння підсмажити на сковороді, подрібнити в блендері або перекрутити кілька разів через м'ясорубку.
    2. Борошно підсмажити на сухій сковорідці до золотистого кольору, змішати з меленими насінням і ще раз подрібнити в блендері / пропустити через м'ясорубку. Додати масло, ванілін і ретельно перемішати.
    3. З води і цукру зварити сироп. Цукровий сироп влити в масу з насіння і борошна і ретельно перемішати. Викласти масу у форму, вистелену папером для випікання, і добре утрамбувати (можна покласти під прес).
    4. Зверху на халву викласти горішки і гарбузове насіння. Охолодити і подавати до столу.