Бабусині страви: "Домашня ковбаса з баранини і ліверу"

Бабусині страви: "Домашня ковбаса з баранини і ліверу"

Інгредієнти:

  • баранина – 200 г
  • селезінка – 1 шт
  • печінка – 300 г
  • легені – 200 г
  • нирки – 2 шт
  • бараняча кишка – 1 м
  • рис – 1 склянка
  • цибуля – 2 шт
  • вода – 2 склянки
  • сіль, чорний мелений перець, паприка та спеції – за смаком
  • біла ріпчаста цибуля, зелена цибуля та зелень кропу – для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    1. Баранину, печінку, селезінку, легені та нирки ретельно вимити, почистити від плівок і змолоти на м’ясорубці. Додати рис, дрібно порізану цибулю, сіль, чорний мелений перець, паприку та спеції за смаком, долити воду і ретельно все перемішати.

    2. Баранячу кишку добре промити. Один кінець зав’язати, а в інший повільно випускати фарш за допомогою спеціальної насадки на м’ясорубці. Коли кишка наповниться, зав’язати другий кінець.

    3. Покласти ковбасу в каструлю з холодною водою і на слабкому вогні довести до кипіння. Коли вода закипить, наколоти ковбасу в багатьох місцях виделкою або товстою голкою. Після закипання води варити ковбасу на маленькому вогні 45-50 хвилин.

    4. Готову домашню ковбасу вийняти з води, порізати на шматочки, посипати чорним меленим перцем та паприкою, півкільцями ріпчастої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, посіченою зеленню кропу і подавати до столу.

    5. Баранячі кишки зазвичай вже продаються добре промиті і підготовлені до використання. Якщо ж ви купили свіжі непочищені кишки, тоді їх потрібно вивернути навиворіт і добре протерти зі сіллю. Опісля кишки замочити на кілька годин у кефірі – і специфічний запах зникне.

    Субпродукти для приготування хасіпу домашньої ковбаси можна використати свині або яловичі.