Бабусині страви: "Домашня піца"

Бабусині страви: "Домашня піца"

Якщо ви обожнюєте піцу, вам сподобається і цей рецепт. Тісто тут універсальне - його можна використовувати для піц, пиріжків та булочок. Начинка піци - на ваш смак. Цього разу спробуйте з плавленним сиром та травами!
Інгредієнти:

  • вода:0,5-л;
  • рослинна олія:75-г;
  • цукор:0,5-стак;
  • сіль:0,5-ч.л;
  • дріжджі живі:25-г;
  • борошно:750-г
  • Для начинки:
    плавлений сир; гриби свіжі; шинка; кукурудза консервована; кетчуп; майонез; італійські трави

  • Спосіб приготування:

    1. Змішати всі інгредієти для тіста (крім дріжджів та борошна). Скипятити і нехай вистигнуть до температури парного молока.
    2. Розвести дріжджі.
    3. Замісити тісто.
    4. Тісто робимо заздалегідь.Ніч або день воно має простояти в холодильнику.
    5. Беремо шматочок тіста та розкочуємо його в пласке коло, щоб помістилось в форму. Змащуємо форму (краще, якщо вона силіконовоа) олією.
    6. Змазуємо тісто кетчупом та майонезом.
    7. Викладаємо гриби, шинку, посипаємо кукурудзою.
    8. Відправляємо в духовку на 10 хвилин.
    9. Тремо сир на тертці.
    10. Дістаємо піцу, що вже встигла схопитись, посипаємо сиром та травами і в духовку ще на 5-10 хвилин.