Бабусині страви: "Домашня пастила з яблук і манго"

Бабусині страви: "Домашня пастила з яблук і манго"

Інгредієнти:

  • 2 кг яблук,
  • 1 манго,
  • 0,5 лимона,
  • 1 ч. ложка оливкової олії.

  • Спосіб приготування:

    Яблука помий, очисти від шкірки і серединок і поріж часточками. Манго також очисти і поріж.

    Додай лимонний сік і подрібни фрукти блендером до стану пюре.

    Деко змочи водою, застели папером для випічки і змасти оливковою олією.

    Вилий на деко тонким шаром фруктове пюре завтовшки приблизно 3-5 мм. Якщо шар буде тонший, пастила може прилипнути до паперу і потріскатися, а якщо товщий - погано просушиться.

    Відправляй деко з пастилою у розігріту до 100°С духовку і суши з відкритими дверцятами. Потім температуру можна знизити до 70°С. Залежно від особливостей духовки, вологості пюре і товщини шару, домашня пастила буде готова за 5-8 годин.

    Коли домашня пастила гарненько висохне, зніми її з дека і акуратно відокрем від пергаменту.

    Готову домашню пастилу поріж тонкими смужками і зверни в рулетики.

    Зберігай пастилу у щільно закритих коробках або скляних банках.