Бабусині страви: "Домашня ряжанка"

Бабусині страви: "Домашня ряжанка"

Дуже смачна, густа ряжанка.

  • Молоко - 1,5 л
    Ряжанка - 150 мл
    Борошно - 1 ст. л.
    Цукор (за бажанням) - 1 ст. л.

  • Закип'ятити молоко з цукром (за бажанням цукор можна не додавати).
    Трохи остудити так, щоб молоко залишалося теплим. Зняти пінку (якщо любите, то не треба, але будуть потрапляти шматочки пінки в ряжанка)
    Муку підсмажити до золотистого кольору.
    Добре перемішати з ряжанкою.
    Вилити цю суміш у тепле молоко, ретельно розмішати, поставити в тепле місце, накрити ковдрою. Дати постояти 2,5-3 години.
    Коли ряжанка буде готова, поставити її в холодильник. Якщо не ставити на холод, то ряжанка може перекиснути, і відокремиться сироватка.