Бабусині страви: "Дріжджові оладки"

Бабусині страви: "Дріжджові оладки"

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки молока
  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 1 пакетик сухих дріжджів (11 г)
  • 2 ст.л. олії
  • 2 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі

  • Приготування:
    Молоко злегка підігріти (воно має бути трохи теплим). Розвести дріжджі в молоці, всипати 1/2 склянки борошна 1 ст.л. цукру. Дати постояти 15 хвилин, поки дріжджі не почнуть реагувати.
    Всипати борошно, цукор, яйця, сіль, влити олію. Вимісити до однорідності. Накрити харчовою плівкою і дати підійти в теплому місці близько 2 годин.
    Смажити дріжджові оладки на розпеченому маслі. Набирати тісто ложкою, не перемішуючи. Дріжджові оладки готові.