Бабусині страви: "Ельзаський пиріг з яблуками"

Бабусині страви: "Ельзаський пиріг з яблуками"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно - 220 г
  • вершкове масло - 110 г
  • цукрова пудра - 50 г
  • жовток - 1 шт
  • сіль - на кінчику ножа
  • Для начинки:
  • яблука (кислі) - 1 кг
  • лимонний сік - 2 ст. ложки
  • цукор - 100 г
  • яйця - 3 шт
    вершки - 125 мл
    цедра 1 лимона
    цукрова пудра - для посипання


  • Спосіб приготування:

    Приготуйте пісочне тісто. У просіяне борошно покладіть шматочки вершкового масла, цукрову пудру, жовток і сіль. Порубаєте ножем, щоб всі компоненти з’єдналися в крихту. Потім вимісіть руками до однорідної маси. Місити слід не надто довго, бо масло почне плавитися і тісто стане ламким. Сформуйте кулю.

    Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник на 1 годину. Тісто розтачайте в корж тонким шаром (3 мм). Викладіть в низьку форму. Сформуйте бортики, зайве зріжте.

    Яблука розріжте на 4 частини, видаліть зернятка. Четвертинки яблук збризніть соком лимона і укладіть щільно на тісто.

    Приготуйте крем. Збийте вершки і яйця. Вилийте крем на яблука.

    Випікайте в попередньо нагрітій до 190 ° С духовці протягом 30 хвилин. Остудіть трохи в формі, потім викладіть для подальшого охолодження. Посипте цукровою пудрою.