Бабусині страви: "Естонська випічка"

Бабусині страви: "Естонська випічка"

Солодка хрустка скоринка, ніжна солодка здоба всередині, аромат кориці - цього достатньо для того, щоб знайти привід приготувати естонську випічку за простим рецептом! Корицю можна заміняти на какао.
Інгредієнти:

  • Тепле молоко - 120 мл
  • Цукор або мед - 1 чайна ложка
  • Яєчний жовток - 1 шт
  • Вершкове масло - 30 г
  • Щіпка солі
  • Дріжджі - 15 г
  • Борошно - 300 г
  • Додатково:
  • Вершкове масло - 50 г
  • Цукор - 3-4 столових ложки
  • Кориця - 1-2 ч. ложки

  • Спосіб приготування:

    Дріжджі розчиніть в теплому (не гарячому!) молоці з цукром і залишіть на час в теплому місці, щоб запіниться.
    Вершкове масло (30 г) розтопіть, збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто рукамі.
    Готове тісто викладіть в промаслену миску і закрийте. Залиште у теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30 ° C духовку.
    Вершкове масло (50 г) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси.

    Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш олії, цукру і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет.
    Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи нерозрізаним кінчик.
    Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб вийшов замкнутий круг.
    Змастіть рештою олійно-цукрової сумішші перед тим, як відправляти у духовку.
    Після цього викладіть на деко і випікайте при 200 ° C протягом 20-25 хвилин.

    На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180 ° C.
    Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.