Солодка хрустка скоринка, ніжна солодка здоба всередині, аромат кориці - цього достатньо для того, щоб знайти привід приготувати естонську випічку за простим рецептом! Корицю можна заміняти на какао.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Дріжджі розчиніть в теплому (не гарячому!) молоці з цукром і залишіть на час в теплому місці, щоб запіниться.
Вершкове масло (30 г) розтопіть, збийте з жовтком, всипте борошно, сіль, влийте дріжджі і замісити тісто рукамі.
Готове тісто викладіть в промаслену миску і закрийте. Залиште у теплому місці на 1-2 години або поставте в вимкнену нагріту до 30 ° C духовку.
Вершкове масло (50 г) змішайте з 3-4 ложками цукру і корицею до однорідної маси.
Розімніть тісто руками, розкачайте товщиною в 1 см. Нанесіть суміш олії, цукру і кориці на пласт тіста, щільно скрутіть в рулет.
Скручений рулет розрізати навпіл уздовж, залишаючи нерозрізаним кінчик.
Переплетіть 2 половинки і з'єднайте кінці, щоб вийшов замкнутий круг.
Змастіть рештою олійно-цукрової сумішші перед тим, як відправляти у духовку.
Після цього викладіть на деко і випікайте при 200 ° C протягом 20-25 хвилин.
На останні 5-10 хвилин можна зменшити температуру до 180 ° C.
Дістаньте з духовки, присипте цукровою пудрою або змастіть сумішшю лимонного соку з цукровою пудрою.