Бабусині страви: "Фальшиві пиріжки"

Бабусині страви: "Фальшиві пиріжки"

Інгредієнти:

  • французький батон: 2 шт.
  • лосось: 300 г
  • майонез: 150 г
  • твердий сир: 100 г
  • молоко: 1 склянка
  • цибуля: 1 шт.
  • кріп: ½ пучка
  • лимонний сік: 1 ч. ложка
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком
  • вершкове масло: для змащування форми

  • Спосіб приготування:

    1. Батони нарізати на шматочки шириною 3 см.

    2. Рибу помити, порізати на маленькі шматочки, змішати з дрібно порізаними цибулею та кропом. Додати сіль, перець, лимонний сік і ретельно перемішати.

    3. Кожен шматочок батона вмокнути у молоко і викласти на форму, змащену вершковим маслом. Зробити у кожному шматочку заглиблення і заповнити його рибною начинкою. Змастити зверху майонезом і покласти у розігріту до 190 °С духовку на 30 хвилин.

    4. Твердий сир потерти на великій тертці. Вийняти пиріжки з духовки, посипати тертим сиром і поставити знову у духовку, щоб сир розплавився.

    * Щоб приготувати фальшиві пиріжки за цим кулінарним рецептом, можна замінити лосося будь-якою білою рибою.

    * Начинка виглядає особливо ефектною, якщо до неї додати порівну білої і червоної цибулі і трохи зелені з цибулі-порей.