Бабусині страви: "Фаршировані макарони"

Бабусині страви: "Фаршировані макарони"

Інгредієнти:

  • макарони мушлі великі – 12 шт
  • cир вершковий м’який – 100 г
  • сир рікота – 100 г
  • помідори в’ялені – 3-4 шт.
  • помідори чері – 2 шт
  • грецькі горіхи – 3-4 шт
  • сіль, чорний мелений перець та спеції (сушений орегано та базилік) – за смаком
  • зелень петрушки – для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    1. Макарони зварити згідно з інструкцією на упакуванні. Готові макарони на кілька хвилин залити холодною водою, тоді відкинути на дуршлак, щоб стекла вода, перекласти на рушник і обсушити.

    2. В’ялені помідори розрізати на дрібні шматочки, посолити і залишити на 10 хвилин. Чері нарізати дольками. Грецькі горіхи почистити і подрібнити.

    3. Змішати рікоту з вершковим сиром, додати подрібнені в’ялені помідори, грецькі горіхи, орегано, базилік. Масу посолити та поперчити за смаком і перемішати.

    4. Кожну мушлю наповнити начинкою та вкласти по шматочку помідора чері. Оздобити листочками петрушки і подавати до столу.

    5. Цю закуску треба готувати безпосередньо перед подачею до столу, бо помідори в начинці пускають сік, і це зіпсує естетичний вигляд страви. Заздалегідь можна зварити тільки мушлі.