Бабусині страви: "Фарширована щука"

Бабусині страви: "Фарширована щука"

Інгредієнти:

  • 1 щука (вагою 2 кілограми)
  • 200 гр хліба
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • петрушка
  • 1 лимон
  • 1 ч. л чорного перцю
  • сіль
  • 50 гр оливкового масла
  • 1 плавлений сирок
  • 50 гр майонезу
    50 мл вершків
    1 ст. л манної крупи

  • Спосіб приготування:

    Чистимо щуку, відрізаємо голову та видаляємо з голови жабри. Потім добре миємо щуку та даємо висохнути.
    Відділяємо шкіру від філе і хребта, акуратно надрізаючи м'ясо тонким гострим ножем. Надрізати та відділяти м'ясо потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити шкіру, плавники також не відрізаємо.
    Акуратно стягуємо шкіру з щуки.
    Коли ми відділимо шкіру до самого хвостика, перерізаємо ножем хребет.
    Від хребта також відділяємо м'ясо щуки.
    Шкіру, голову і м'ясо маринуємо з перцем, сіллю та лимоном близько 2 годин в холодильнику у вакуумному контейнері.
    Замочуємо білий хліб в вершках.
    М'ясо щуки кладемо до бленд ера і перемішуємо до однорідної маси.
    Коли ми отримаємо фарш, додаємо в блендер дрібно нарізану цибулю, зелень кропу або петрушки, яйце, столову ложку манної крупи, розмочений хліб, сіль та перець.

    Перемелюємо усе до однорідного фаршу. В кінці додаємо натертий плавлений сирок та знову все ретельно перемішуємо.
    У два шари викладаємо на стіл фольгу, а на неї листок пекарського пергаменту .
    Набиваємо шкіру щуки фаршем.
    Кладемо голову щуки, обмащуємо щуку майонезом та туго скручуємо фольгу з пергаментом. Кладемо нашу рибку до розігрітої до 180 С духовки близько на півтори години.
    Коли щука приготувалася, даємо їй вистигнути і лише тоді розвертаємо фольгу. Прикрашаємо різноманітними овочами, майонезом, маслинами, дольками лимона або апельсина.